#patientlagen

Den 1 januari 2015 trädde en ny lag igenom, i Sverige: Nya patientlagen (2014:821). Detta är goda nyheter för oss i Neuroförbundet. Nu ska det bli enklare för våra medlemmar att få en ny medicinsk bedömning, bli mer delaktig i sin vård och att få bättre information om sin behandling.

Vi på Neuroförbundet är dock rädda för att historien kommer upprepa sig. Vi har sett det hända förut. Nya lagar som träder i kraft men ingen egentlig förändring. Tillsammans ska vi se till att detta inte händer. Vi ska sätta den nya patientlagen på prov, genom att utmana, undersöka och informera.

Därför startar vi kampanjen #patientlagen. Delta i kampanjen genom att anmäla dig här till höger. Du får löpande information från Neuroförbundet om patienlagen samt inbjudan till aktiviter för testa och utmana den nya patientlagen.

Bli en del av kampanjen #patientlagen. Anmäl dig här

Senaste nyheten

Ministern vill skapa en vård i världsklass Nya patientlagen ska garantera behovsstyrd vård Det är bra att vi fått till en patientlag. Det går väl i linje med den svenska traditionen att betona samhällets skyldighet att ge vård på ett tydligare sätt. Det säger folkhälso- och sjukvårdsminister Gabriel...

Läs mer...

Senaste blogginlägget

Neuroförbundet har granskat vad som har skrivits i media på internet under patientlagens första månad. Det landade i 43 artiklar i media, bland annat Sveriges Radio rapporterar om nyheten. Fem pressmeddelanden, där fokus är en ny lag som ska ge makt till patienterna. Enligt 1177 Vårdguiden stärks...

Läs mer...