#patientlagen

Den 1 januari 2015 trädde en ny lag igenom, i Sverige: Nya patientlagen (2014:821). Detta är goda nyheter för oss i Neuroförbundet. Nu ska det bli enklare för våra medlemmar att få en ny medicinsk bedömning, bli mer delaktig i sin vård och att få bättre information om sin behandling.

Vi på Neuroförbundet är dock rädda för att historien kommer upprepa sig. Vi har sett det hända förut. Nya lagar som träder i kraft men ingen egentlig förändring. Tillsammans ska vi se till att detta inte händer. Vi ska sätta den nya patientlagen på prov, genom att utmana, undersöka och informera.

Därför startar vi kampanjen #patientlagen. Delta i kampanjen genom att anmäla dig här till höger. Du får löpande information från Neuroförbundet om patienlagen samt inbjudan till aktiviter för testa och utmana den nya patientlagen.

Bli en del av kampanjen #patientlagen. Anmäl dig här

Senaste nyheten

Efter den 1 januari 2015 får nu Neuroförbundets medlemmar möjlighet att välja öppen vård, primärvård, öppen specialiserad vård och öppen högspecialiserad vård, i andra landsting. Öppen specialiserad vård avser bland annat dagkirurgi och öppen högspecialiserad vård kan vara till exempel uppföljning av vissa...

Läs mer...

Senaste blogginlägget

Från den 1 jan 2015 har Neuroförbundets medlemmar möjlighet att välja öppen vård, primärvård, öppen specialiserad vård och öppen högspecialiserad vård, i andra landsting. Öppen specialiserad vård avser bla dagkirurgi och öppen högspecialiserad vård. Ditt landsting kan välja att ställa krav på remiss för...

Läs mer...